Zaproszenie na warsztaty kulinarne dla blogerów, organizowane przez Lidl Polska, przyjęłam z wielką radością! Odbywały się z uwagi na trwające obecnie w Lidlu dwa tygodnie włoskie, podczas których można kupić różne produkty z Italii.
Karol (a następnie my) zmierzył się z przepisami włoskimi - robiliśmy peperonatę, caponatę, smażyliśmy medaliony z polędwicy wołowej (całość przepyszna!), później jeszcze Karol pokazywał jak przyrządza risotto. Szkół jest wiele. On najpierw ryż podmaża na tłuszczu, pozwalając by każde ziarenko się w nim na chwilę zanurzyło, a potem dodaje po chochelce bulionu. Kremowość risotto uzyskaliśmy dodając trochę mascarpone. Całość zwieńczyło domowej roboty pesto bazyliowe, a jakże!
Mam obiecane przepisy, jak tylko je dostanę, od razu je tutaj wrzucę. Z chęcią powtórzę te dania w domu. Nie były skomplikowane, a jakże smaczne! Jak kuchnia włoska zresztą.
Na warsztatach miałam przyjemność spotkać się z innymi blogerami i przedstawicielami portali kulinarnych. Przede wszystkim jednak cenne jest gotowanie z jednym z najlepszych. Karola, którego pierwszy raz poznałam na warsztatach, polubiłam jeszcze bardziej.
Było inspirująco i pysznie, dziękuję!
0 komentarze
Prześlij komentarz