piątek, 14 sierpnia 2015

Kanapki z pesto i białym serem




Proste letnie śniadanie. Domowe pesto z bazylii, cienko posmarowane na grzankach z patelni, z najlepszym twarogiem, wszystko posypane chrupiącymi, prażonymi pestkami słonecznika. Siła tych kanapek tkwi w prostocie. Bardzo polecam tę miłą odmianę.

Przepis na domowe pesto z bazylii znajdziesz tutaj, a na pesto z natki pietruszki tutaj.

Kanapki z pesto i bialym serem

Składniki:

  • białe pieczywo na grzanki (bagietka, bułka)
  • pesto z bazylii lub natki pietruszki - domowe lub gotowe
  • twaróg tłusty lub półtłusty, kilka plasterków
  • ziarna słonecznika

Wykonanie:

Rozrzać patelnię, uprażyć kilka minut ziarna słonecznika, aż będą złociste. Zdjąć z patelni. Następnie włożyć pokrojone pieczywo na grzanki, podpiekać w dwóch stron, aż będzie chrupiące.

Grzanki posmarować pesto, nałożyć plastry twarogu i posypać prażonymi ziarnami słonecznika.


Bądź towarzyski, podziel się!

2 komentarze:

  1. zjadłabym! :)
    zachęcam do udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/08/konkurs-pozegnanie-wakacji-z-owocowym.html

    OdpowiedzUsuń