Propozycja smarowidła do kanapek/pieczywa chrupkiego i sposób na rybę w jednym.
Pasta do chleba z makrelą, serem feta i serem białym
Składniki:
- 200 g makreli (1 średnia ryba)
- 100 g sera typu feta
- 100 g twarogu (użyłam chudego z "Piasek", bo jest wilgotny i niskokaloryczny)
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- 1 łyżka maku
- 2 szczypiorki (grube)
Wykonanie:
Makrelę obrać z ości. Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładką masę. Ewentualnie doprawić pieprzem.
Już czuję ten niesamowity smak,często pastę z makreli robiłam,ale nie z takimi dodatkami.
OdpowiedzUsuńMoje klimaty, Nino! Uwielbiam makrelę! Pasta z makreli to mój nr 1 wsród past, zdecydowanie :)
OdpowiedzUsuńta pasta jest mocno kremowa
OdpowiedzUsuńi to bez majonezu, a dla mnie to duży plus! :)
Uwielbiam makrelę i pastę z makreli! Z takimi dodatkami jeszcze nie robiłam, a bardzo mi się podobają :)
OdpowiedzUsuńDzięki Nino za komentarza na mojej stronie - dzięki temu trafiłam do Ciebie i na ten pyszny przepis :):):)
Pozdrawiam :)
potrzeba jest jak zwykle potrzebą wynalazku; potrzeba jedzenia ryby bo zdrowa, z dodatkami, które ma się w lodówce, które pozwolą podac rybę w sposób niecodzienny, dotychczas nieznnay
OdpowiedzUsuńwitam Moniko :)
pzdr
Ciekawe połączenie składników:) I jeszcze bez majonezu! Muszę spróbować:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń