piątek, 20 listopada 2009

Pasta do chleba z makrelą, serem feta i serem białym



Propozycja smarowidła do kanapek/pieczywa chrupkiego i sposób na rybę w jednym.

Pasta do chleba z makrelą, serem feta i serem białym

Składniki:

  • 200 g makreli (1 średnia ryba)
  • 100 g sera typu feta
  • 100 g twarogu (użyłam chudego z "Piasek", bo jest wilgotny i niskokaloryczny)
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka maku
  • 2 szczypiorki (grube)

Wykonanie:

Makrelę obrać z ości. Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładką masę. Ewentualnie doprawić pieprzem.

6 komentarzy:

  1. Już czuję ten niesamowity smak,często pastę z makreli robiłam,ale nie z takimi dodatkami.

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje klimaty, Nino! Uwielbiam makrelę! Pasta z makreli to mój nr 1 wsród past, zdecydowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ta pasta jest mocno kremowa

    i to bez majonezu, a dla mnie to duży plus! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam makrelę i pastę z makreli! Z takimi dodatkami jeszcze nie robiłam, a bardzo mi się podobają :)
    Dzięki Nino za komentarza na mojej stronie - dzięki temu trafiłam do Ciebie i na ten pyszny przepis :):):)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. potrzeba jest jak zwykle potrzebą wynalazku; potrzeba jedzenia ryby bo zdrowa, z dodatkami, które ma się w lodówce, które pozwolą podac rybę w sposób niecodzienny, dotychczas nieznnay

    witam Moniko :)

    pzdr

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe połączenie składników:) I jeszcze bez majonezu! Muszę spróbować:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń