niedziela, 19 kwietnia 2009

Wiosenna sałatka z rzodkiewek


Trochę warzyw na śniadanie... Do doprawienia rzodkiewki wystarcza śmietana i sól. Używając miksera, siekanie rzodkiewek zajmuje kilka sekund, a przygotowanie całej sałatki 1-2 minuty.

Składniki [1-2 osoby]:


pęczek rzodkiewek (ok. 10-11 sztuk)
łyżka śmietany [np. 9-10% tłuszczu]
szczypta soli

Wykonanie:


Rzodkiewki drobno siekamy, dodajemy lekko czubatą łyżkę śmietany, doprawiamy solą. Najlepsza podawana tuż po przyrządzeniu.

2 komentarze:

  1. u Ciebie salatka z rzodkiewek, u mnie od dwoch dni niepodzielnie kroluje z pysznych pomidorkow, cebulki i kleksa jogurtu... to sie nazywa protota i pysznota... ;-) za to rzodkiewek wciaz nie widze na wyspie... :-(

    OdpowiedzUsuń
  2. a jak doda się do tego jeszcze szczypiorem to już w ogóle pycha:-)

    OdpowiedzUsuń