Tylko 4 składniki. Bardzo dobre połączenie smaków. Nie wszystko co dobre wymaga godzin spędzonych w kuchni :)
Składniki:
awokado
łosos wędzony - plastry lub w kawałku
sok z cytryny
twarożek (uzylam gotowego)
dodatkowo: wykałaczki
Wykonanie:
Dojrzałe awokado kroimy na pół (naokolo pestki), przekręcamy połówki tak, by bezpestkowo wydobyć jedną połowę warzywa. Obieramy ze skóry. (częsc, na której pozostała pestka obieram takze, a kroję awokado operując nozem na pestce), kroimy na kawałki - duze kostki. Awokado skrapiamy obficie sokiem z cytryny.
łososia w kawałku pokroić na duże kostki, jesli mamy go w plastrach - rwiemy na mniejsze kawałki.
Na wykałaczkę nadziewamy łososia, jako drugie awokado. Jemy nabierając uprzednio koreczkiem sporo twarożku.
Pyszne!
az mi ślinka pociekła na widok tych smakowitosci
OdpowiedzUsuńmm pysznosci:)
OdpowiedzUsuń